1. Bună ziua. Numele meu este Elena și voiam să știu: la o pacientă care a suferit un icter pre-operator înaintea extirpării unui chist hidatic pe ficat, pe care medicul nu a internat-o urgent, bănuiesc de ce, dându-i tratament la domiciliu, urmând a fi operată, care ar fi fost stilul de viață recomandat și pentru cât timp? În noiembrie face un an dar deja de ceva vreme a reînceput să nu mai țină regim, consumând diverse alimente nerecomandate inclusiv consumul de alcool. Știu că vorbim de intimitatea pacientului, dar eu vreau să știu ce ar trebui să facem să o ajutăm(este o bună verișoară care din păcate nu mai are mamă). Ea minte spunând că medicul i-a recomandat să bea un pahar de vin roș la masă…ceea ce eu nu cred! Vă rog să-mi dați un răspuns așa aș putea lua legătura cu cineva în zonă(Vaslui)Există risc de mortalitate? Mulțumesc anticipat!

  1. BUna ziua
   Stilul de viață recomandat și durata sa sunt in grija medicului curant ,el are responsabilitatea ingrijirii pacientului, nu are nici o logica sa ma bag peste el .
   Nu stiu pe cineva dîn zonă(Vaslui)
   In orice boala există risc de mortalitate teoretic, dar riscul unei persoane se poate estima cunoscând complet situația medicala a acesteia.
   Cu stima

 2. Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti ce interventie medicala se face in cazul unui pacient cu icter mecanic,fiind obstrutionate caile biliare ,cauza obstructiei fiind o leziune de 3cm in zona pancreasului. Va multumesc!

  1. Pe acest site in stanga este o casuta “search”, iar daca scrieti icter veti gasi un articol pe acesta tema.
   Citez din acest articol
   In icterul mecanic se pot folosi pentru tratament de obicei urmatoarele metode:

   Tratamentul chirurgical clasic (operatie cu deschiderea abdomenului)
   Tratament chirurgical laparoscopic (numit si „cu laser” – impropriu)
   Tratament endoscopic – prin colangiografie endoscopica retrograda
   Tratament medicamentos (pentru reechilibrarea pierderilor datorate lipsei bilei din intestin si diareei , proastei functionari a ficatului, sau infectiei)
   Citostatice sau iradiere – in caz de icter mecanic de cauza neoplazica
   Transplantul hepatic in unele cazuri