Virusul hepatitei B, forum

Intrebarile sunt primite de la bolnavi

Poate tura de noapte declansa inmultirea virusului B daca l-ai luat?
Nici de aceasta posibilitate nu am auzit
Daca ai doar AgHBs pozitiv, cu celelalte analize normale  inseamna ca esti purtator sanatos?
Daca ai AgHBs poti fi in multe ipostaze, cred ca cel mai corect  este sa nu neglijati situatia si sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog bun , iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dupa care poate prescrie tratamentul corespunzator  – daca este cazul.
Daca esti purtator inactiv de virusul b, cum reusesti sa scapi de el?
Purtatorul inactiv de virus B nu se trateaza, iar sansa de a-l elimina fara tratament este de 1% pe an
Sunt purtator de virusul b inactiv, ma mai pot vaccina?Cand trebuie sa ma ingrijorez? este hepatita cronica?
Purtatorul are deja AgHBs in corp (aceasta substanta fiind de fapt componentul vaccinului), deci vaccinarea este inutila
Purtatorul nu are hepatita cronica, trebuie sa fie precaut nu ingrijorat.Totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara,
Daca un purtator de hvb a facut tratament cu antivirale are sanse sa se vindece ?
Purtatorul nu face tratament, sansele de vindecare le aveti scrise mai sus.
La o viremie de 2000 de copii ADN HVB/ml, sunt cronic acut sau purtator sanatos , si ce trebuie sa fac ca sa scap de el daca pot sa scap de virus?
Daca cititi atent ce scrie mai sus aveti raspunsul cazului dvs, totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara,
Daca esti purtator sanatos, cu viremia de 1790, transaminaze normale, fibroza grad 3 ai sau nu nevoie de tratament?????
Se pare ca in acest moment nu este nevoie de tratament, totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara, si o a doua opinie medicala, este dreptul dvs. Fibroza 3 este problema
Voi beneficia de tratament daca sunt purtator de virus B?
In functie de evolutie infectiei poate fi nevoie de tratament sau nu (asta-i varianta cea mai buna si optimista).Cred ca cel mai corect  este sa nu neglijati situatia si sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog bun , iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dupa care poate face recomandarile de regim, urmarire, tratament corespunzator.
Se poate spune ca esti purtator inactiv de virus b, atunci cand exista
AgHBs prezent de > 6 luni  , viremie mai mica de 2.000ui/ml ALT normale tot timpul, fara modificari la biopsia hepatica sau Fibrotest

Pare sa fie vorba de un  purtator de virus B
La purtator virus hepatita B , cu viremie f mica 7.5, dar ALT usor marit,si bilirubina totala marita , restul analizelor sunt bune este necesara biopsia hepatica? Pot avea o a doua opinie medicala?
Nu exista o relatie directa intre viremie si transaminaze, deoarece sunt sute de alte cauze de crestere a transaminazelor in afara de virusuri. Cu alte cuvinte dvs puteti avea un virus care sta cuminte, dar si transaminaze mari din cauza .. alcoolului, steatozei hepatice, toxicelor, ceaiurilor, etc, etc. Totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara,
Sotul meu are AGHBS: 0,29; AC Anti HCV: 0,16 de doua luni, este “purtator sanatos virus hepatic”?

Cititi mai sus daca are criteriile sau nu, eu zic ca nu are suficiente criterii pentru a judeca situatia sa.Cred ca cel mai corect  este sa nu neglijati situatia si sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog bun , iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dupa care poate face recomandarile de regim, urmarire, tratament corespunzator.
Daca-s purtator sanatos de virus B raman cu risc de transmitere la partenera, familie la viitorul copil?
La partenera puteti transmite, la copil nu, daca chiar sunteti purtator sanatos.
 Sunt sanse ca eu purtator sa elimin virusul cu un anumit regim alimentar si de viata?
Scris pe site, sunt sanse. Totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara,
Mi-a iesit ag hbs negativ, dar sotului meu i-a iesit pozitiv.este un “purtator sanatos” de ag hbs? altfel nu trebuia sa il iau si eu?
Cititi ce scrie mai sus,  poate fi sau nu purtator anatos, iar virusul il puteati lua si dvs, dar nu este obligatoriu.Totusi, o evaluare si monitorizare hepatologica este necesara,
Am Ag- HBs Pozitiv viremie VHB 655 ui/ml  de 4-5 ani), virusul este activ si se replica sau e invins de sis. imunitar?
Daca doriti doar sa va informati,cititi materialul de pe site si interpretati-l.
Cu Ag HBs – Reactive si TGP 24  sunt purtator sanatos ?
Daca vreti sa va informati singur (acesta este unul din scopurile acestui site), v-am furnizat  tot materialul pe site si va puteti lamuri.
Este grava cresterea cu ~ 10000 copii adn hbv/ml in ~ 2 ani? 1b) Daca a crescut mai mult de 2000 cipii adn hbv/ml inseamna ca este hepatita cronica si ca visrusul ii activ? 2) Necesita tratament?! 3) Pt a verifica daca ficatul este afectat ce analiza (de sange) se poate efectua? trebuie neaparat punctie?
Viremia poate creste sau scadea in anumite limite fara tratament, restul intrebarilor dvs au deja raspunsul pe site.Cred ca cel mai corect  este sa nu neglijati situatia si sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog bun , iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dupa care poate face recomandarile de regim, urmarire, tratament corespunzator.

Sotul meu e purtator de hepatita b, in conditiile in care el are facut vaccinul, poate fi o reactie la vaccin sau din ce cauza sa fi facut hepatita b, mentionez ca nu a avut niciun contact cu alt sange (transfuzii, stomatolog, etc) poate fi pe fond de stres, sau de la mancare?
Vaccinarea nu se face cu virus intreg ci doar cu o parte din el, moarta, deci nu te poti infecta de la vaccin, stresul nu iti baga un virus in organism, iar prin mancare se poate lua doar virusul V nu si B sau C.

Daca ai HBV-DNA 54 Ul/ml si fibroscan 11,8 kPa, transaminazele sunt de valori normale,este periculoasa situatia mea?

Teoretic nu pare o situatie grava, dar, dupa parerea mea, evaluarea medicala pe net poate duce la conclusii eronate.

Pentru virusul B m-i sa propus un tratament pe toata viata,o pastila in fiecare zi. Este bine sa iau aceasta pastila?

Nu pot ghici despre ce pastila este vorba, deci nu va pot sfatui.Cred ca cel mai corect este sa nu neglijati situatia si sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog bun , iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dupa care poate face recomandarile de regim, urmarire, tratament corespunzator.

Silimarina si Liv 52 au vre-un efect in hepatita B?

Nu

Purtatorul sanatos poate face efort fizic?

Teoretic purtatorul de virus poate face efort fizic, dar nu stiu daca dvs puteti face efort fizic.

Daca sotul meu are virusul B iar eu sunt gravida, copilul va avea vre-o problema?

Copilul nu poate lua teoretic virusul de la tata.

Am fost depistata cu hepatita cronica virus B+D  si doar virusul D pozitiv, am completat dosarul pentru tratamentul cu interferon in urma cu doua luni., cine ma sfatuieste in aceasta problema, ce trebuie sa fac mai departe?

Este evident ca in aceasta problema va sfatuieste cel mai bine medicul gastroenterolog care va urmareste si deci va stie situatia medicala.

Daca am întretinut raporturi sexuale neprotejate cu prietenul meu desi sunt purtătoare de b care este sansa sa fi preluat virusul ?

Riscul de a lua virusul depinde de multi factori, aveti subiectul pe site

Sunt purtator de virus B, am fost sa donez sange si nu m-au acceptat dupa ce le-am spus ca am anticorpi de Hepatita B.As putea sa donez sange?Se poate reactiva virusul de Hepatita B.

Nu puteti dona sange deoarece primitorul poate lua virusul. Donarea nu va influenteaza situatia virusului.

Cum se poate confirma disparitia completa a Hepatitei B din organism?

Viremie negativa , absenta AgHBs si prezenta Ac HBs, confirma lipsa virusului

Daca o persoana ia virusul inactiv de la partener, devine purtatoare sanatoasa sau virusul devine activ in organismul ei? multumesc!

Virusul este inactiv la partener, dar el poate sa ramana sau nu inactiv la noua gazda, situatia trebuie urmarita de un gastroenterolog sau hepatolog

Am virusul hepatitei b inactiv…sotul meu si-a facut analizele si i-a iesit negativ…este posibil ca sa il fi luat de la el si lui sa nu ii iasa la analize? adica sa fie purtator sau sa aiba anticorpi..intreb pentru ca mi-am facut analizele si prima data mi-a iesit pozitiv si am mers in alta parte mi-a iesit din nou pozitiv si dupa 2 luni cand am mers la infectioase mi-a iesit negativ…si dupa inca 2 luni tot la infectioase mi-a iesit pozitiv..poate sa se ascunda si sa apara cand are el chef????

Situatia nu este clara, nu stiu analizele sotului ca sa pot spune cum stau lucrurile.

Cred ca pe dvs nu v-a urmarit un hepatolog, nu stiu ce ati cautat la boli infectioase transmisibile, ei se ocupa de hepatita acuta transmisibila cu icter.

Daca in urma cu 18 ani ai avut hepatita b, am dureri de ficat si somnoleta greata etc. se poate face ceva si daca dupa atitea ani poti face cancer si daca da ce tratament poti face. Mentionez ca dupa ce am iesit din spital nu am facut nici un fel de tratament.

Oricand se poate face ceva, dar .. sunt prea multi daca in relatarea dvs.

Daca sotului meu i-a iesit AgHBs pozitiv, este un „purtator sanatos” de ag hbs? Altfel nu trebuia sa il iau si eu? Ce trebuie sa fac?

Aveti pe site articol despre riscul de a lua virusul de la sot,acesr risc este foarte mic

Ca sa va lamuriti cum stau lucrurile, maergeti la un hepatolog pentru  o a doua opinie medicala.

Incarcatura virala;2 015 244 099 copii ADN HVB/ML (9.30 log copii ADN HVB /ML)
590 980 674 UI/ML (8.77 log UI/ ml  sensibilitatea metodei : 51 copii ADN HVB /ML
(1.71 log copii ADN HVB/ML  15 UI/ML (1.17 log UI /ml ) va rugam sa ne spuneti si noua cum sunt analizele . are hbs pozitiv este sotul meu , va rog frumos sa-mi raspundeti si mie

Analizele nu sunt bune deloc, aveti mai mult date pe site

Salut! am o mica intrebare la care nu prea primesc raspunsuri. Suplimentele nutritive care sunt folosite de sportivi, sunt daunatoare in cazul in care cel care le foloseste este infectat de virusul B? Intreb pt. ca unele suplimente sunt cu absortie rapida, sunt digerate cu mai multa usurinta decat multe alimente. Ma gandeam ca ar fi posibil sa ajute o persoana care are hepatita B.

Toata lumea are idei despre tratamente cu .. diverse. In legatura cu ideea dvs, teoretic este valabila, dar .. cine garanteaza ca suplimentele nu .. suplimenteaza mai intai viteza de inmultire a virusului??

Vreau sa fac bioenergie pentru regenerarea ficatului, am virus B si stiu ca bioenergia face bine organismului, deja am inceput si parca ma simt bine, simt o stare de bine in zona ficatului, ce credeti despre asta? Am auzit ca bioenergia se aplica si in cancer pentru stimularea oranismului sa lupte cu celulele canceroase..

In general, atunci cand un cercetator are o idee pe care vrea sa o aplice in medicina, cercetarea parcurge urmatoarele etape

  1. Se informeaza teoretic daca ideea are sanse de a fi corecta
  2. Se informeaza daca ideea nu i-a venit altcuiva mai inainte si daca nu cumva nu este de chiar aplicata (de obicei majoritatea ideilor care ti se par revolutionare, sunt deja cercetate si chiar aplicate, cu sau fara rezultate)
  3. Daca ideea nu este deja folosita si pare corecta, cercetatorul face un protocol de urmarire ce trebuie sa fie aplicat in laborator, apoi pe animale
  4. Daca testele de laborator au arata ca rezultatele practice ale ideii respective sunt bune, se cerceteaza care sunt efectele secundare pe termen scurt si pe termen lung
  5. Daca si dupa aceasta totul este bine, se face un protocol cu rezultatele cercetarii, si se obtin autorizatiile necesare de la organismele sanitare pentru a se aplica ideea pe un numar mic de persoane sanatoase, carora li se explica riscurile, si care sunt platite sa suporte acest riscuri, și cu aceasta ocazie se cerceteaza efectele secundare la persoane sanatoase
  6. Daca si dupa asta lucrurile stau bine, pe baza rezultatelor se solicita aprobari pentru a aplica metoda pe un numar mic de bolnavi care nu au avut rezultate cu alte metode ..clasice
  7. Daca si dupa asta rezultatele pozitive sunt bune – mai bune decat la metodele deja aplicate in boala respectiva- iar efectele secundare nu sunt grave, metoda se extinde la un numar mai mare de bolnavi.
  8. Daca si dupa asta totul este bine, pe baza rezultatelor cercetarilor anterioare, se solicita aprobari pentru aplicarea metodei de tratament in boala respectiva. Pentru ca metoda sa fie aplicata intr-o tara, indiferent de cat de vechi si cunoscut este medicamentul respectiv, el trebuie mai intai testat pe un numar de persoana din tara respectiva, si daca testele sunt corespunzatoare in privinta efectelor pozitive si secundare, se obtin aprobari pentru aplicare metodei pe scara larga in tara respectiva

In aceste conditii, de cand se initiaza o cercetare medicala, pana ce medicamentul nou ajunge in farmacii, trec mai multi ani, iar majoritatea preparatelor care se cerceteaza (99%) nu ajung niciodata sa se aplice la bolnavi, pierderile financiare fiind mari (de unde si costurile mari ale unor medicamente).

Revenind la intrebarea dvs, puteti garanta ca bioenergia, care – spuneti- are efecte asupra organismelor vii, nu stimuleaza inmultirea virusului, sau a celulelor canceroase, care sunt tot celule vii, si inca cu inmultire rapida?

Am virusul B cu viremia 123ui si transaminaze normale, analizele le-am facut de capul meu, am incercat sa merg la boli infectioase, dar acolo m-am speriat, erau cozi imense, tot felul de infectii, gripa, SIDA, scarlatina, si mi-am zis ca locul meu este la gastroenterologie- apoi am citit pe net ca fiind o boala de ficat, chiar se recomanda sa mergi la un doctor de ficat, pentgru ca aceasta infgectie nu este o boala care sa necesite izolare la boli transmisibile. Credeti ca pot veni la dvs, unde ma pot programa? Mutumesc

Puteti veni la consult sa vedem cum stau lucrurile si ce este de facut in continuare.

Daca aveti nevoie, aici va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la dr Ditoiu

Care este cel mai bun tratament si regim pentru virusul B?

Pentru a recomanda un tratament este necesar in primul rand stabilirea corecta a diagnosticului, apoi – daca este posibil- gasirea cauzei bolii pentru inlaturarea ei.

Tratamentul bolii poate fi diferit, sunt mai multe scheme de tratament corecte in fiecare boala. Problema principala este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dar si un regim alimentar personalizat unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.

Am spus ca si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat, deoarece el este diferit la diferiti pacienti (vad la consultatie pacienti care au tinut regim de pe net, fara o ameliorare semnificativa a simptomelor).

Aveti alaturat un model de regim alimentar personalizat pe care il recomand pacientilor pe care ii consult, este un exemplu fara nici o legatura cu articolul de fata.Regimul alimentar trebuie sa fie personalizat, specific fiecarui bolnav

Ce trebuie sa faci daca  ai virusul hepatitei B?

Dupa cum ati vazut, virusul hepatitei B poate sa dea probleme hepatice simple, banale dar si in unele grave sau foarte grave, am avut numerosi bolnavi din ambele categorii.

Deoarece nu poti sti de la inceput in care dintre cele doua categorii te incadrezi, daca ai acest virus cel mai intelept lucru este va adresati unui gastroenterolog sau hepatolog bun din zona dvs, pentru lamurirea problemei.

Nu trebuie sa  fiti disperat, dar nici sa  neglijati problema .

Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Informatii medicale suplimentare puteti gasi pe net cautand drditoiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *